Rólunk

A levendulafarm

Szívesen látunk mindenkit a kemenessömjéni levendulafarmon, aki egy kis lelki felüdülésre vágyik a természet közelségében, levendulaillattal körülölelve. A bokrok telepítését 2011-ben kezdtük, amiknek az ültetéséhez az egész családra szükség volt. Ekkor még csupán 3 sor levendula árválkodott a ma gyönyörűen beültetett domboldalon. Jelenleg több, mint 7000 tő levendulával, egy saját tervezésű levendula-labirintussal, valamint egy jin és jang alakot formáló mezítlábas taposóval büszkélkedhetünk. Minden év júniusának közepén lilába borulnak a bokrok, ilyenkor várjuk látogatóinkat egymás után két hétvégén is nyíltnapjainkon. Lehetőség van levendulát szedni, házi készítésű levendulás süteményt és szörpöt kóstolni, valamint megtekinteni és megvásárolni termékeinket.

A kezdetek

Habár a levendulák telepítését 2011-ben kezdtük el, a levendulás ötlete már hét évvel korábban megfogalmazódott bennem. Ekkor azonban még csak pár bokrot ültettünk el a ház mellé, így kezdődött a levendulázás. 2010-ben úgy döntöttem, hogy mindenképpen bele szeretnék vágni ebbe az izgalmas kalandba. A föld rendbetétele után az első nyáron 3 sor levendulát ültettünk, melyben az egész család részt vett. Édesanyám palántázta az összes eddig elültetett bokrot (több, mint 7000 darabot), feleségem és gyerekeim pedig az ültetésben, a területrendezésben és az aratásban segítenek sokat.

2012 - Egy éves az első 3 sor, mellette friss ültetés.
2013 - talajlazítás, gazolás a farmon.
2014 - A terület egyik fele beültetve.

Levendula-labirintus és Kneip ösvény

A levendulást évről-évre próbáljuk bővíteni valamivel. Miután a farm nagyobb részét sikerült beültetnünk levendulával arra gondoltunk, hogy jó lenne egy kis játékosságot is becsempészni a levendulás hangulatába. Sok kisgyermekes család látogat el hozzánk, és szerettünk volna egy olyan helyet teremteni, ahol a levendula-kedvelő szülők mellett a gyermekek is jól érezhetik magukat. Ebből a gondolatból kiindulva 2015-ben terveztünk egy levendula-labirintust, melyet be is ültettünk és mára már gyönyörű virágzó csodája a farmnak. Egy évvel később tovább bővültünk egy mezítlábas taposóval, mely relaxáló hatása mellett kitűnő szórakozási lehetőségnek bizonyult a gyermekek számára.

Nyílt napok a levendulásban

Az első nyílt napunkat 2014 nyarán tartottuk, melyre a reméltnél sokkal többen érkeztek. A látogatóktól kapott rengeteg pozitív visszajelzés után úgy gondoltuk, hogy a nyílt napokat rendszeressé tesszük, így azóta is minden év júniusában 2-3 nyílt napot tartunk. Ezeken az alkalmakon a látogatók körül tudnak nézni a farmon, szedhetnek levendulát, kóstolhatnak házi készítésű levendulás süteményt és szörpöt, valamint lehetőségük van termékeink megvásárlására is.

Még többet szeretnél látni?

Nézz bele a levendulafarm galériájába vagy látogass el hozzánk a farmra!

Érdekelnek a levendulás termékek?

A levendulából számos terméket készítünk, melyeket megtaláltok a weboldalunkon.

Shopping Cart
Scroll to Top